عزیزان به خاطر داشته باشید که وقتی دچار استرس، اضطزاب ، بهم ریختگی خلقی، سردرگمی و ناامیدی، بی انگیزگی ، فشار افکار، بهم ریختن ریتم خواب و اشتها و یا سایر مشکلات روحی و روانی می شوید و این مشکلات بیش از 2 هفته پایدار می شوند، حتما به روانشناس با روانپزشک مراجعه کنید.
به مجموعه افکار ، هیجانات ، خاطرات و امیال، ذهن گفته می شود . ذهن می تواند باعث شود فرد به آگاهی درونی برسد .
در دنیای امروز که موارد بسیاری موجب سردرگمی و پریشانی حواس می شوند ، آگاه بودن از ذهن یا همان ذهن آگاهی ( mind fulness) کمک می کند تا حتی در انجام امور عادی و روزمره ، حواس به کار گرفته شوند .
طرحواره ها دو عملکرد اصلی دارند. تداوم و بهبود طرحواره ها. هر فکر، احساس، رفتار و تجربه ای که مرتبط با طرحواره باشد می تواند طرحواره را تثبیت و تقویت کند یا باعث ضعیف شدن طرحواره ناسازگار و در نتیجه بهبود آن شود.
تثبیت و تقویت طرحواره ناسازگار از طریق سه سازوکار انجام می شود.
عزت نفس یا حرمت نفس، باور و اعتقادی است که فرد درباره ارزش و اهمیت خود دارد. معمولاً مشکل عمده افراد ریشه در این دارد که ما یاد نگرفته ایم خود را دوست داشته باشیم. خیلی از افراد دوست داشتن خود را با خودخواهی یا خودپسندی اشتباه می گیرند، در حالی که اینها دو مقوله کاملاً متفاوت هستند.
گفت و گوی شخصی یا همان گفت و گو با خود ، رفتاری است که به صورت طبیعی در تمام ساعات بیداری ، انجام می دهیم .
این مکالمات هرگز ساکت نمی شوند و همیشه وجود دارند .
شاید بتوان گفت یکی از نشانه های زنده بودن ما مکالمه با خودمان است .
گفتگوی درونی ، زبان خاص خود ماست و صدایی است که تنها برای خود ما قابل درک می باشد.
دلیل مهم شکل گیری عادات ، باورهای روزانه و شخصیت فردی همین مکالمات با خود هستند .
بخش قابل توجهی از مدیریت ذهن وانجام رفتارهای اجتماعی از طریق تعامل با خود شکل می گیرد .
طرحواره ها چگونه شکل می گیرند؟
هر کودکی با دو ویژگی اساسی به دنیا می آید:
1- خلق و خوی ذاتی و اولیه و 2- نیازهای اساسی هیجانی
این دو ویژگی در یک بستر به نام محیط اولیه و سبک فرزندپروری قرار می گیرد که منجر به دو حالت می شود:
ارضاء نیازها و در نتیجه شخصیت سالم و کارآمد و یا عدم ارضاء نیازها و در نتیجه احساس تهدید و به تبع آن شکل گیری طرحوراه های ناسازگار اولیه.
طرحواره در حوزه های پژوهشی مختلفی به کار برده شده و به طور کلی به معنای ساختار (Structure)، قالب ( Framework) و چارچوب (Outline) تعریف شده است.
در روانشناسی به طور گسترده در حوزه شناختی تاریخچه برجسته و غنی دارد و به عنوان قالبی در نظر گرفته می شود که بر اساس واقعیت یا تجربه شکل می گیرد تا به افراد کمک کند تجارب خود را تبین کنند. طرحواره ها در خلال دوران کودکی و نوجوانی شکل می گیرند و بارها و بارها در طی زندگی فعال و تکرار می شوند. و به سبب سخت تر شدن در طول زمان، انعطاف پذیری شان نیز کمتر می شود. در واقع طرحواره ها نیاز به هماهنگی شناختی را تقویت می کنند. یعنی با وجود اینکه می دانیم خیلی از افکار و باورها نادرست هستند و منجر به ناراحتی می شوند اما چون با آنها احساس راحتی داریم از آنها استفاده می کنیم. طرحواره ها به دو دسته سازگار و ناسازگار تقسیم می شوند.
متاسفانه به دلیل تصورات اشتباهی که در جامعه در مورد روانشناسی، رواندرمانی و مشاوره وجود دارد بسیاری ازافراد از مراجعه به روانشناس و مشاور خودداری می کنند . روان ما همانند بدن دچار مشکل و بیماری می شود . افسردگی ، اضطراب ، بی حالی، احساس خستگی ، تنهایی ، کاهش اعتماد به نفس ، اختلالات خواب ، گریه کردن بیش از حد ، ناتوانی در حل مشکلات ، اعتیاد ، وسواس ، پرخاشگری، عصبانیت ، خشم ، اقدام به خودکشی ازجمله مسائلی است که باید به خاطر آنها به متخصص مراجعه کنیم .
این روزها با توجه به شرایط خاص مثل بیماریهایی چون کرونا ، تجربه سوگ و ...به وجود آمدن هیجاناتی چون غم .خشم.ترس،شرم و حتی شادی نیاز به تنظیم دارد .درمانگر هیجان مدار به شما یاد میدهد تا نسبت به هیجانات خود آگاه شوید .معنا بسازید و برآنها تامل کنید و در نهایت روایت زندگیتان را تغییر دهید.
تا حالا فکر کردید که از کجا باید بفهمم نیاز دارم به یک روانشناس مراجعه کنم یا خیر؟
برای رسیدن به جواب این پرسش به سؤالهای زیر توجه کنید و پاسخ دهید.
1.مدتیه که احساس ناامیدی، پوچی و کم ارزشی میکنی و دیدت نسبت به زندگی تغییرکرده؟
2.آیا به صورت مداوم احساس اضطراب، استرس و نگرانی میکنی؟
افکار ناخواسته یا مزاحم اگر بمانند به وسواس تبدیل میشوند و زندگی ما را تباه میکنند. هر فکری دارای انرژی است، پس اگر دچار اضطراب، دلشوره و از خودبیزاری میشوید، بهتر است اول محتوای افکارتان را چک کنید. اگر از شما بخواهند چند روز تصور کنید که در سرتان تومور مغزی غیر قابل علاجی در حال رشد است، آیا این کار را انجام میدهید؟ بسیاری از ما در انجام چنین کاری تردید داریم. چرا؟ زیرا در اعماق وجود معتقدیم تصور، ذهن یا طرز تفکر ما میتواند بر بدن ما تأثیر بگذارد؛ و اگر تردید کنید حق با شما خواهد بود.
عزت نفس ، عبارت است از احساس ارزشمند بودن . این حس از مجموعه ی افکار، احساسات ، عواطف و تجربیات ما در طول زندگی ناشی می شود. می اندیشیم که فردی با هوش یا کودن هستیم ، احساس می کنیم که شخصی منفور یا دوست داشتنی هستیم ، مورد قبول و اطمینان هستیم یا خیر؟ خودرا دوست داریم یا نداریم؟
1) بیماری های مغز و اعصاب ببیشتر نمود جسمی و فیزیکی دارند مثل: صرع، پارکینسون، ام اس، سکته مغزی، ایسکمی، سندروم گیلین باره، آلزایمر و ...
بیماری های اعصاب و روان بیشتر نمود رفتاری و روانی دارند مثل: افسردگی، وسواس، دوقطبی، اسکیزوفرنی و ...
بسیار زیاد می بینیم که ویژگی هایی همچون خجالتی بودن، اظطراب اجتماعی، ناتوانی در برقراری ارتباط، اعتماد به نفس پایین، منزوی بودن، افسردگی،و ... را به عنوان تعاریفی از شخصیت درونگرا در نظر می گیرند.
پیش از یك سالگی انگیزه های ترس آور كودك را تحت تاثیر قرار می دهد در پی "ترس"خشم پدید می آید.بین ٢تا ٤سالگی خشم به نهایت شدت خود می رسد .لذا خشم مثل غم و شادی یك احساس كاملا طبیعی در انسان است و همه آدم ها در همه جای كره زمین دچار "خشم" می شوند ،اما همه به یك اندازه پرخاشگری نمی كنند .چون پرخاشگری یك "رفتار" است و ما "رفتار"را می آموزیم .رفتار "پرخاشگرانه "بر عكس احساس "خشم" قابل كم و زیاد و حذف و اضافه كردن است. در "واقع پیچش دست خودمونِ" اما نه به سادگی نیاز به تمرین و "فكر "دارد!
اگر شما نیز جزء کسانی هستید که بیشتر اوقات علیرغم میل باطنی خود، ناچار به پذیرش تقاضای دیگران شده اید و یا اینکه نمی توانید نارضایتی خود را بیان کنید، احتمالاً در زمینه رفتار جراتمندانه مشکل دارید.
اگر رفتار را یک طیف در نظر بگیریم ، یک سر طیف رفتار منفعلانه است و یک سر طیف رفتار پرخاشگرانه است که هر دوی این رفتارها مخرب می باشد، حال رفتار درست چیست؟جایگاهش کجاست؟
با گسترش جمعیت و شهر نشینی و همچنین با امکاناتی که در اصفهان وجود دارد می توان به جرات گفت نیاز اجتماع به امکانات و شرایط زندگی ساده تر بیشتر و بیشتر شده است، همین موضوع باعث شده تا هر فعالیت و کسب و کاری در اصفهان متناسب با جمعیت گسترش روز افزون پیدا کرده و همه گیر شود. همانطور که مستحضر هستید شرایط فعلی و مشکلاتی که گریبان قشر وسیعی از مردم را گرفته مشکلات عصبی و روانی می باشد که موجب به وجود آمدن مشکلات بزرگتر نیز می شود، از این رو در این مقاله به معرفی بهترین مرکز مشاوره اصفهان خواهیم پرداخت تا علاوه بر معرفی مرکز مشاوره توحید نسبت به برطرف کردن و مرتفع کردن چالش های روزمره و دائمی شما قدمی برداشته باشیم :
چرا مرکز مشاوره توحید بهترین مرکز مشاوره اصفهان می باشد ؟
این مرکز با مدیریت دکتر امیر کشاورز با رزومه فوق العاده قوی و بی نقص کنترل و اداره می شود، دکتر امیر کشاورز ، متخصص روانشناسی و مدرس دانشگاه دارای پروانه اشتغال حرفه ای و تخصصی از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور خدمات مشاوره و روانشناسی شامل:
مشاوره تخصصی خانواده و زوج درمانی
مشاوره تخصصی ازدواج و طلاق
مشاور دادگاه خانواده
روان درمانی اختلالات خلقی و اضطرابی
ارزیابی و تشخیص اختلالات روانی
انجام تست های شخصیت
خودشناسی و روانکاوی
هیپنوتیزم
مشاوره شغلی و اقتصادی
سوپروایزر و مدرس دوره های کارورزی و تربیت درمانگر، روانشناس و مشاور کشور
ارسال شده در
سایر موارد-
توسط:
admin-
در تاریخ: 1398/10/29-2765 بار خوانده شده
سوال از متخصص روانشناسی و مشاوره اصفهان
اگر سوال در زمینه های مشاوره خانواده، مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره در روابط قبل از ازدواج، درمان شکست عاطفی، زوج درمانی و حل تعارضات زناشویی، مشاوره قبل و بعد از طلاق، مشاوره در بهبود روابط بین فردی، آموزش مهارت های زناشویی، مشاوره در حوزه مسائل هویتی و شخصیت، آموزش مهارت های زندگی، مشاوره در حوزه مثبت نگری، شادکامی و افزایش عزت نفس، همسرداری ، روابط زوجین ، تربیت فرزند ، سبک زندگی دارید، میتونید از متخصصین این حوزه در مرکز مشاوره توحید اصفهان بپرسید.
برای دریافت مشاوره در زمینه مرکز مشاوره روانشناسی اصفهان می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی توحید از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 09134061758 تماس بگیرید.
ارسال شده در
سایر موارد-
توسط:
admin-
در تاریخ: 1398/9/20-1553 بار خوانده شده
آدرس بزرگترین مرکز مشاوره اصفهان و بهترین مرکز روانشناسی اصفهان کجا هست؟ برخی از شهروندان ساکن اصفهان برای اخذ نوبت مشاوره در زمینه های مختلف روانشناسی شامل: مشاوره خانواده اصفهان ، مشاوره ازدواج اصفهان ، مشاوره پیش از ازدواج اصفهان ، مشاوره فردی اصفهان ، مشاوره حل تعارضات زناشویی اصفهان ، مشاوره کودک اصفهان ، مشاوره تحصیلی ، کنکور و برنامه ریزی تحصیلی اصفهان ، مشاوره جنسی و زناشویی اصفهان ، مشاوره اختلالات خلقی و اضطرابی ، روانپزشکی اصفهان ، خانواده درمانگر اصفهان ، به دنبال یافتن بهترین مشاوره اصفهان و یافتن بهترین مرکز مشاوره روانشناسی هستند اما به دلیل عدم شناخت و آگاهی کافی در مورد بهترین کلینیک مشاوره روانشناسی در اصفهان عاجز اند و سردرگم می شوند. هدف از ارائه آدرس و اطلاعات مشاوره مرکز مشاوره توحید تنها تسهیل و کمک به دسترسی مردم به بهترین مرکز مشاوره روانشناسی اصفهان می باشد.
ارسال شده در
سایر موارد-
توسط:
admin-
در تاریخ: 1398/9/18-3338 بار خوانده شده
در مشاوره ترک اعتیاد چه اتفاقی میافتد؟
مشاوره ترک اعتیاد یک بخش مهم از پروسه درمان اعتیاد است. در واقع بیمار برای بازیابی و ریکاوری روانی نیاز به مشاوره مستمر در حین درمان دارویی دارد. از آن گذشته، پروسه مشاوره ترک اعتیاد بعد از دوره درمان هم ادامه خواهد داشت. چرا که تجربه ثابت کرده است افراد بیمار پس از ترک اعتیاد به دلیل مشکلات روحی و روانی، دوباره به سمت مصرف مواد مخدر یا الکل جذب شده و حتی اینبار شدیدتر از قبل دچار بیماری اعتیاد خواهند شد.
به کمک مشاوره ترک اعتیاد علت شروع بیماری خود را متوجه خواهید شد. چه چیزی شما را به سمت مواد مخدر یا الکل سوق داده است؟ محرک های شما چه بوده اند؟ آیا هنوز این مشکلات و بحران های روانی در زندگی شما وجود دارند؟ در ادامه وظایف یک مشاور در قبال بیمار مبتلا به اعتیاد را نام خواهیم برد.
ارسال شده در
سایر موارد-
توسط:
admin-
در تاریخ: 1398/6/27-5422 بار خوانده شده
بررسی و مطالعه درباره شخصیت بشر به دوران بسیار قدیم بازمیگردد و از زمان ارسطو و یونان باستان همواره تلاشهایی در جهت واکاوی انواع شخصیتهای انسانی صورت گرفته است. اما مطالعات در حوزهی اختلال شخصیتی از جمله مقولههای جدیدی است که در دوران باستان زیاد مورد توجه نبوده است.
ارسال شده در
سایر موارد-
توسط:
admin-
در تاریخ: 1398/6/26-1782 بار خوانده شده
مشاوره افسردگی چه کاربردی دارد؟ آیا مزیت های مشاوره تلفنی درمان افسردگی و مشاوره آنلاین درمان افسردگی را می دانید؟ افسردگی، یک اختلال روانی است که باعث بروز احساس غم و اندوه در شما می شود. همچنین میتواند موجب كاهش انگیزه و از بین رفتن علایق، كاهش عملكرد در كار و تحصیل شود. از این رو شناخت علائم افسردگی و درمان به موقع، با روش های نوین مانند مشاوره تلفنی و آنلاین افسردگی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این مقاله به شناسایی این بیماری و روش های درمان افسردگی می پردازیم. شما می توانید از مشاوره تلفنی، آنلاین و حضوری افسردگی مركز مشاوره روانشناسی هنر زندگی بهرمند شوید.
ارسال شده در
سایر موارد-
توسط:
admin-
در تاریخ: 1398/6/26-2278 بار خوانده شده
چه کسانی به مشاوره فردی میروند؟
مشاوره فردی نوعی از مشاوره است که از طریق آن، درمانگر با فرد مراجع در یک فضای مناسب و مطمئن ، احساسات ، باورها و رفتارهای او را بررسی می کند ، مشاور، سعی می کند به بیمار کمک کند تا نسبت به خودش و دیگران شناخت پیدا کند ، اهداف را در زندگی تعیین کنند.
ارسال شده در
سایر موارد-
توسط:
admin-
در تاریخ: 1398/6/26-2187 بار خوانده شده
موسیقیدرمانی رشتهای است که برای درمان و توانبخشی اختلالات جسمی و روانی گوناگون از موسیقی بهره میگیرد و موسیقی درمانگر ، متخصصی است که با تحصیلات دانشگاهی در این رشته و با استفاده از کاربرد موسیقی در درمان با توجه به وضعیت بیمار ، برنامههای مختلفی را طراحی میکند.
ارسال شده در
سایر موارد-
توسط:
admin-
در تاریخ: 1398/6/9-1943 بار خوانده شده
مروزه فرار از منزل به عنوان یک آسیب اجتماعی، باعث ایجاد نگرانی در اکثر جوامع به خصوص جوامع در حال پیشرفت شده است. عوامل مختلفی از جمله عوامل اقتصادی، اجتماعی و روانشناختی در بروز این پدیده نقش دارند. دشوارترین دوران حیات انسان از نظر تربیتی دوره نوجوانی است. در این دوره که حدود سنی 18-12 سال را در بر میگیرد منطبق با دوره آموزشی راهنمایی و دبیرستان بیشترین مشکلات تربیتی در این دوره رخ می دهد و غالبا در همین دوره است که فرزندان یا راه نادرست را بیش میگیرند و یا در مسیر سعادت گام می نهند. این دوره مرحله انتقال از دوران کودکی به دوران جوانی است.
از یک سو، نوجوان در حال هجرت از وابستگی های دوران کودکی است، و از سوی دیگر توانایی لازم برای حل بسیاری از مسائل زندگی را ندارد. همین نوسان فکری وروانی در اودرماندگی، تزلزل و گاه پریشانی و ابهام ایجاد می کند و آرامش روحیرا از می گیرد. همزمانیاین دوره با پدیده بلوغ، سبب میشود که این دوره از زندگی انسان، از اهمیت و حساسیت ویژه ای برخوردار باشد. از یک سو، انگیزه های غریزی و عاطفی هر لحظه او را به سویی کشانده و تعادل روانی او را بههم میزند، و از سوی دیگر انواع تردیدها و دودلی ها او را بلاتکلیفی درد آوری روبهرو می سازد.
ارسال شده در
سایر موارد-
توسط:
admin-
در تاریخ: 1398/4/23-1597 بار خوانده شده
مایلید بیشتر زندگی کنید؟ اگر سیگاری هستید، قطعا میتوانید چندین سال به طول عمرتان اضافه کنید، آنهم فقط با انجام یک کار ، پاکت سیگارتان را به درون سطل زباله بیاندازید و دیگر هیچوقت سیگار نخرید. به احتمال زیاد ، خودتان نیز این را میدانید. همه آگهیها ، همه پاکتهای سیگار ، حاوی آن هشدارهای رک و صریح هستند که چگونه تنباکو از راههای گوناگون و بسیار ناخوشایند باعث مرگ انسان میشود. ترک سیگار زندگی طولانیتر و بهتری را برایتان به ارمغان خواهد آورد. ولی گفتن این کار از انجام دادنش آسانتر است.
ارسال شده در
سایر موارد-
توسط:
admin-
در تاریخ: 1398/3/20-1618 بار خوانده شده
مه ما با حالت روحی خشم آشنا هستیم و در زندگی بارها آن را تجربه کردهایم. خشم نوعی هیجان روحی است که اغلب بر اثر واکنش شخص نسبت به رفتار ناشایست دیگران بروز میکند. خشم میتواند یک رنجش و ناراحتی زودگذر باشد و یا یک عصبانیت تمام عیار ، در هر حال پدیدهای کاملا طبیعی است و مانند سایر احساسات نشانه سلامت و تندرستی و عواطف انسانی میباشد، اما هنگامی که از کنترل خارج شود، میتواند به یک حس مخرب و ویرانگر تبدیل شود و پیامدهای ناگوار در محیط کار، روابط شخصی و در تمامی عرصههای زندگی شما بوجود آورد
ارسال شده در
سایر موارد-
توسط:
admin-
در تاریخ: 1398/3/12-1580 بار خوانده شده
مقدمه
یکی از عقدههایی که از جهت واکنشهای رفتاری و علمی دارای دو گونه تاثیر مثبت و منفی میباشد، عقده حقارت است که در اثر عوامل و انگیزههای گوناگون در روان انسانها بوجود میآید. پیاژه در اینباره میگوید: به نظر روانشناسان هیچ مرد یا زنی نمیتواند بطور کامل از عدم تعادلی که منجر به نشانههای روانی عقده حقارت میشود، فرار کند. ولی این عدم تعادل گاه رسیدن به موفقیتهای بزرگ را سبب میشود. در واقع بعضی پیروزیها را ممکن است نتوان بدون محرک قوی احساس حقارت بدست آورد.
تفاوت بین شخصی که از احساس طبیعی حقارت استفاده مثبت میبرد و از آن برای کسب موفقیت بیشتر بهره میبرد، با کسی که تسلیم آن میشود، فراوان است. اما از نقطه نظر علمی هم آن پیروزی خارقالعاده و هم آن شکست و حالت منفی هر دو ، دو درجه مختلف از عقده حقارت است. هنگام مواجهه یا پیشامدهای تازه ، کوشش دارد با آنها برخورد نکند یا وضع دفاعی بخود بگیرد و یا به نحوی موقعیت خود را عوض کند.
حتی ممکن است در این راه مبالغه نموده و دفع تهاجمی به خود بگیرد و این وضع تهاجمی گاه به صورت مبالغهآمیز درآمده و به احساس برتری مبدل میشود. تفاوت بین یک شخص معمولی و کسی که مبتلا به عقده روانی حقارت یا برتری میباشد، در کوشش برای کسب قدرت است. اولی برای انجام بهتر کار و وظیفهاش و دومی قدرت را برای نمایش دادن شخصیت خود به مردم.
ارسال شده در
سایر موارد-
توسط:
admin-
در تاریخ: 1398/3/12-1675 بار خوانده شده
شادی و نشاط و سرور، یکی از نیازهای روحی و فطری انسان است که در بسیاری از جنبههای حیاتی انسان نقش مؤثری ایفا میکند. دین اسلام که به تمام نیازهای روحی و جسمی انسان توجه داشته، این موضوع را نیز مورد توجه قرار داده است. وجود آیات متعدد در قرآن کریم، سخنان پیامبر(ص) و احادیث و روایات منقول از ائمه معصومان(ع) حاکی از اهمیت موضوع شادی در اسلام است. درباره اهمیت شور و نشاط و سرور و جایگاه آن در تعالیم دینی همین بس که مفهوم شادی ۲۵ بار با الفاظ مختلف در قرآن کریم آمده و از کسانی که موجبات دلخوشی و شادکامی بندگان را فراهم میآورند، ستایش شده است.
ارسال شده در
سایر موارد-
توسط:
admin-
در تاریخ: 1398/3/7-3234 بار خوانده شده
یکی از اختلالات روانشناختی در حاملگی و دورهی پس از آن، افسردگی پس از زایمان میباشد که تهدیدی بر امنیت و سلامت مادر و نوزاد میباشد. این مطالعه با هدف بررسی شیوع افسردگی پس از زایمان و عوامل مرتبط با آن انجام گردید.
روشکار: این مطالعهی توصیفیتحلیلی در سال 1386 در بخش زنان و زایمان بیمارستان امام علی (ع) زاهدان انجام شد.سیصد خانم مراجعهکننده به بخش زایمان، به روش نمونهگیری در دسترس وارد مطالعه گردیدندو در چهار نوبت (بلافاصله پس از زایمان، 4 هفته پس از ارزیابی اول، 6 هفته پس از ارزیابی دوم و 8 هفته پس از ارزیابی سوم) با استفاده از پرسشنامهی مشخصات جمعیتشناختی و پرسشنامهی افسردگی بک، بررسی شدند که ارزیابی اولیه، حضوری و سایر ارزیابیها از طریق تماس تلفنی توسط محقق انجام شد.مادرانی که درحال مصرف داروهای روانپزشکی بودند،نوزادشان مشکل جدی در سلامت جسمانی داشت، نمرهی آزمون افسردگی بک اولین ارزیابی آنها بالای 14 بود و موارد با عدم امکان برقراری تماس تلفنیبا آنها،از مطالعه خارج شدند. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS و ضریب اطمینان 05/0 تحلیل گردیدند.
یافته ها: افسردگی در 88نفر (7/33%) گزارش شد. بین شیوع افسردگی و نوع زایمان، سن مادر، جنسیت ناخواستهی نوزاد از طرف والدین، میزان تحصیلات، سابقهی قبلی افسردگی مادر، سابقهی قبلی مراجعه به روانپزشک و مصرف داروهای روان در مادر، ارتباط معنیداری مشاهده شد (05/0P
ارسال شده در
سایر موارد-
توسط:
admin-
در تاریخ: 1398/3/4-1585 بار خوانده شده