مقدمه اختلال خوابگردی یکی از اختلالات خواب و در زمره بدخوابی‌ها طبقه‌بندی شده ‌است. بر اساس DSMIV بدخوابی‌ها شامل بی‌خوابی اولیه ، پرخوابی اولیه ، نارکولپسی ، اختلالات خواب مربوط به تنفس ، اختلالات خواب ریتم شبانه روزی ، اختلال کابوس (اختلال اضطراب رویا) ، اختلال وحشت خواب ، پاراسومینا و اختلال خوابگردی می‌باشد. خوابگردی به مجموعه حرکتی ناهوشیاری اطلاق می‌گردد که طی خواب به صورت اعمال کم و بیش هماهنگ شده (برخاستن، راه رفتن، اجرای یک وظیفه ساده) متجلی می‌شود خاطره‌ای از این رویداد در بیداری باقی نمی‌ماند. این پدیده در کودکان و نوجوانان و نیز در افراد هیستریک و پاره‌ای از مصروعین مشاهده می‌شود.
ادامه مطلب
بیست سال پیش حتی اغلب متخصصان هم شناخت درستی از اختلال دلهره نداشتند و آن را روان پریشی اضطرابی (Anxiety Neurrosis) می‌نامیدند. برخی عقیده داشتند که این اختلال از کمشکش‌های روانشناختی یا ریشه‌های عمیق و تکانه‌های آشفته‌کننده ناخودآگاه ، که ماهیت جنسی دارند، منشا می‌گیرد. اکنون اختلال دلهره را بیشتر به عنوان مشکلی جسمی با هسته‌ای متابولیک می‌دانیم. حملات دلهره طی یک یا دو دقیقه از زمان وقوع به حداکثر شدت خود می‌رسند و سپس طی 30 دقیقه تا چندین ساعت تخفیف می‌یابند. آن گونه که شایع است، نخستین حمله پای بیمار را به بخش اورژانس می‌کشاند.حملات متعاقب ، چند بار در ماه روی می‌دهند و اغلب به همان اندازه حمله اول شدیدند.
ادامه مطلب
اضطراب یا تشویش یا دلشوره عبارت است از یک احساس منتشر، ناخوشایند و مبهم هراس و نگرانی با منشأ ناشناخته، که به فرد دست می‌دهد و شامل عدم اطمینان، درماندگی و برانگیختگی فیزیولوژی است. وقوع مجدد موقعیت‌هایی که قبلاً استرس زا بوده‌اند یا طی آن‌ها به فرد آسیب رسیده‌است باعث اضطراب در افراد می‌شود. همهٔ انسان‌ها در زندگی خود دچار اضطراب می‌شوند، ولی اضطراب مزمن و شدید غیرعادی و مشکل‌ساز است. تحقیقات و بررسی‌ها نشان می‌دهند که اضطراب در طبقات کم‌درآمد و افراد میان‌سال و سال‌خورده نسبت به بقیه افراد بیشتر دیده می‌شود.
ادامه مطلب
مشخصه اصلی اختلالاتی که زیر این عنوان طبقه بندی شده‌اند، نوعی ناهنجاری در حرکات کلی قسمتی از بدن است که تیک نامیده می‌شود. تیک به عنوان نوعی حرکت سریع و غیر ارادی گروهی از عضلات تشکیل دهنده اسکلت بدن تعریف می‌شود. در مورد حرکت غیر ارادی عضلات حاکم بر تولید صداها یا کلمات ، نفس ایجاد صداها یا ادای کلمات به صورتی غیر ارادی تیک محسوب می‌شود. تیکها باید به عنوان علائم اصلی اختلالات حرکات بدنی باید از دیگر حرکات غیر عادی تشخیص داده
ادامه مطلب
آیا تا کنون با پیشامدهای ناکام کننده‌ای در زندگی مواجه شده‌اید، طوری که دلتان بخواهد به همه چیز خاتمه دهید؟ آیا تاکنون مرگ به عنوان راه حلی بهتر از مبارزه با زندگی برایتان مطرح شده است؟ بسیاری از مردم در دوره‌ای از زندگی خود به مرگ فکر کرده‌اند، ولی تعداد بسیار کمی از آنها واقعا به خودکشی عمل می‌کنند. بحران خودکشی تجربه‌ای مغشوش کننده ، دردناک و سخت است. برای بیرون آمدن از بحران خودکشی ، تعیین عوامل ایجاد کننده بحران ، فهم احساسات شخص خودکشی کننده و مواجهه با افکار خودکشی‌گرا ، مسائل بسیار مهم و اساسی هستند.
ادامه مطلب
اضطراب هیجان ناخوشایندی است که با واژه هایی مثل نگرانی، دلشوره، وحشت و ترس همراه است. اضطراب روانی موجب تشویش، بیقراری، آشفتگی، پریشانی، و درنتیجه کاهش تمرکز حواس می شود و حتی در مواردی تپش و ضربان تند قلب. احساس درد در قفسه سینه و تهوع را به همراه دارد اما اضطراب به میزان کم در فرد می تواند مفید باشد و به عنوان محرکی بسیار سازنده انسان را وادار به فعالیت بیشتری کند و به عنوان تقویت کننده انگیزه های فردی تعهد در برابر مسئولیت را بیشتر می کند. اضطراب در یادگیری نیز دارای فوایدی است برای مثال گاهی موجب سهولت در یادگیری می شود اما اگر از حد بگذرد. تمرکز حواس را از بین می برد و در تعادل روانی و جسمانی اخلال به وجود می آورد و امر تحصیل را دشوار می کند.
ادامه مطلب
شیوه های پاکسازی مغزتان که بسیار نتیجه بخش خواهد بود
ادامه مطلب
زمینه های روانشناختی استرس استرس نوعی احساس فشار درونی است که بیشتر مواقع با احساس اضطراب توام است .
ادامه مطلب
اختلال افسردگی اساسی ( MDD) یک بیماری شایع روانی با سطح بالایی از مرگ و میر است. با وجود تحقیقات فشرده در طول چند دهه گذشته، اساس نوروبیلوژیک و پاتوفیزیولوژی اختلالات افسردگی ناشناخته باقی می ماند.
ادامه مطلب
پیچیده تر شدن روابط اجتماعی و افزایش روزافزون وسایل ارتباط جمعی و كاربران این وسایل از جمله اینترنت موجب خارج شدن روابط افراد خانواده از حالت ساده چهره به چهره یا تلفنی و تغییر شكل آن در قالب شكل گیری روابط پیچیده تری به طور غیرمستقیم و از طریق اینترنت و چت طی سال های اخیر شده است و از آنجا كه در این گونه رابطه ها طرفین بدرستی نمی توانند هویت یكدیگر را شناسایی كنند، همین امر زمینه جرایم و سوءاستفاده های اینترنتی می شود.
ادامه مطلب
هر فردی خصوصیات مخصوص به خود را دارد آقایان نیز همین گونه اند‎
ادامه مطلب
محققان فنلاندی در تازه‌ترین یافته‌های خود مدعی شدند که افراد بدبین و غرغرو بیش از سایرین در معرض ابتلا به زوال عقل قرار دارند. این صفات و ویژگی‌های رفتاری و شخصیتی، با مشکلات سلامتی مانند بیماری‌های قلبی نیز ارتباط دارند.
ادامه مطلب
خودبیمار انگاری یا هیپوکندریا
ادامه مطلب
اختلال شخصیت وسواس- اجبار
ادامه مطلب
اختلال شخصیت پارانوئید (شکاک و بدبین)
ادامه مطلب